Μεξικάνικο ρύζι με κόκκινα φασόλια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
  • 2 ½ κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
  • 1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βραστό
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψητές ή από βάζο κομμένες σε ζάρια
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 πιπεράκι τσίλι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σ' ένα κατσαρολάκκι ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., το τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή., αλάτι και πιπέρι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C., προσθέτουμε το ρύζι.
  2. Μόλις αρχίζει να βράζει το ρύζι, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  3. Όταν έχει μείνει λίγος ζωμός και το ρύζι φαίνεται να κάνει τρυπίτσες σε όλη την επιφάνεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  4. Ξεπλένουμε τα φασόλια από το ζουμί της κονσέρβας. Ανακατεύουμε τα φασόλια με το καλαμπόκι την πιπεριά, το ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι, χυμό λεμονιού και πάπρικα. Έπειτα τα προσθέτουμε στο ρύζι κι ανακατεύουμε να πάνε παντού τα υλικά.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό είτε ζεστό είτε κρύο.

Αυτό το ήξερες

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε πιπεριές τηγανιτές ή ψητές: 1) τρυπάμε με πιρούνι τις πιπεριές πριν τις τηγανίσουμε ή τις ψήσουμε για να μη "σκάσουνε" 2) αφού τις τηγανίσουμε, τις βάζουμε σε σακούλα...
Το αποξηραμένο τσίλι είναι περισσότερο καυτερό από το φρέσκο. Επίσης, όσο πιο μικρό είναι ένα πιπεράκι τσίλι σε μέγεθος, τόσο πιο καυτερό είναι. Τo αποξηραμένο τσίλι πρέπει να αποθηκεύεται σε ξηρό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 18241 Εμφανίσεις σήμερα: 9