Πιλάφι σπυρωτό

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (10 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο τύπου Αμερικής
  • 2 ½ κούπες ζωμός
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα (ως συνοδευτικό)

Διαδικασία συνταγής

διαδικασία 1

  1. Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά., τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Μόλις αρχίζει να βράζει το ρύζι, χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  4. Όταν έχει μείνει λίγος ζωμός, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  5. Σερβίρουμε.

διαδικασία 2 - για πιο σπυρωτό αποτέλεσμα

  1. Ξεπλένουμε το ρύζι.
  2. Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό (ή το νερό), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
  4. Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
  5. Σερβίρουμε.

Το βίντεο της συνταγής

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 87128 Εμφανίσεις σήμερα: 2