Ψαρονέφρι σε κρούστα με σάλτσα βατόμουρο

please share me:)

Βαθμολογία

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 1 χοιρινό ψαρονέφρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • ⅓ φλιτζ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • ⅓ φλιτζ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. γλυκό βατόμουρο (ή μαρμελάδα)

Διαδικασία συνταγής

  1. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τις ίνες, τις μεμβράνες και τυχόν λίπος.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C.
  3. Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με πιπέρι το ψαρονέφρι. Το πιέζουμε να κάνει μια ελαφριά κρούστα με το πιπέρι.
  4. Σε τηγάνι θωρακίζουμε το κρέας. Το σοτάρουμε δηλαδή σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο ώστε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  5. Βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά με 25 λεπτά.
  6. Βγάζουμε από το τηγάνι το ψαρονέφρι και το κρατάμε σε πιατέλα. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο και το ξύδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  7. Προσθέτουμε το γλυκό βατόμουρο και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αν το κρέας μας έχει βγάλει χυμούς στην πιατέλα, τους προσθέτουμε στο τηγάνι.
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μείνει ο μισός ζωμός. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  9. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το περιχύνουμε με την σάλτσα βατόμουρο.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookon
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Σκεύος: κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 2 άτομα

Δες επίσης...

Χοιρινό με πορτοκάλι στην κατσαρόλα

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό μπούτι χοιρινό κομμένο σε μερίδες 1 πράσο (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο 1 κρεμμύδι λιωμένο ή...

Χοιρινό κατσαρόλας με ουίσκι

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη 1 κλωναράκι...

Χοιρινό με πατατούλες και καρότα

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κομμάτια...

Μπούτι χοιρινό με μέλι

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο ½ φλιτζ. μέλι 4 κ.σ. μουστάρδα...

Χοιρινό με ανάμεικτα λαχανικά

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη) 5 μεγάλα μανιτάρια λευκά κομμένα στα τέσσερα...

Μπριζόλες χοιρινές με πουρέ πατάτας

Κατηγορία: Κρέας, Χοιρινό
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 6 μπριζόλες χοιρινές (λαιμού ή σπαλομπριζόλες) 1 κ.σ. ή 1 κλαδάκι δενδρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη ½...