Χοιρινή τηγανιά με φινόκιο

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε φέτες (μπούτι, ωμοπλάτη)
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φινόκιο κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2-3 φλ.τσαγιού ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ή νερό
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • ½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φινόκιο και τα καρότα και τα αφήνουμε να σοταριστούν. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό, τη ντομάτα, το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί κι άλλα υγρά.
  5. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη.
  6. Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.

Αυτό το ήξερες

Οι ευεργετικές ιδιότητες του φινόκιου ήταν γνωστές στον αρχαίο κόσμο. Στις μέρες μας χρησιμοποιείται στην παρασκευή φαρμάκων και κυρίως σιροπιών. Συγκεκριμένα, ενισχύει το ουροποιητικό και το πεπτικό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3708 Εμφανίσεις σήμερα: 0