Πεσκανδρίτσα στο φούρνο

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 4 πεσκανδρίτσες των 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πεσκανδρίτσες από λέπια και εντόσθια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τις πεσκανδρίτσες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τις γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από την αντίθετη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες;

Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια

Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια. Η σάρκα του είναι σφιχτή πολύ άσπρη και έχει τη νοστιμιά του αστακού! 

Πώς ξεχωρίζουμε αν το ψάρι είναι φρέσκο;

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.

2) Τα βράγχια πρέπει να είναι καθαρά και να έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Τα βρώμικα, γλοιώδη ή σκουρόχρωμα βράγχια είναι βέβαιο ότι ανήκουν σε μπαγιάτικο ψάρι.

3) Το φρέσκο ψάρι μυρίζει ευχάριστα, όσο πιο μπαγιάτικο είναι τόσο πιο δυσάρεστη μυρωδιά έχει.

4) Η σάρκα του φρέσκου ψαριού είναι σφιχτή και στητή, αλλά ελαστική στην αφή και το δέρμα του λάμπει από μια γυαλιστερή ουσία.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.

Βρες συνταγές με τα ίδια συστατικά

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Γόπες ψητές Ψάρια (όλα τα είδη), Γόπα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Κολιός στο φούρνο Ψάρια (όλα τα είδη), Κολιός, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Φέτες ξιφία στο φούρνο Ψάρια (όλα τα είδη), Ξιφίας, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Φιλέτα τόνου στο φούρνο Τόνος, Ψάρια (όλα τα είδη), Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Σκουμπρί φουρνιστό Ψάρια (όλα τα είδη), Σκουμπρί, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Μουρμούρες ψητές στο φούρνο Μουρμούρα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Κρασί λευκό, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Σάλπες (ή σάρπες) ψητές Σάλπα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Βούτυρο, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη, Ψάρια (όλα τα είδη)
Φαγκρί στο φούρνο Φαγκρί, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Ψητές Κουτσομούρες Κουτσομούρα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Λυθρίνια στο φούρνο Λυθρίνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)