Πεσκανδρίτσα στο φούρνο

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

  • 4 πεσκανδρίτσες των 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πεσκανδρίτσες από λέπια και εντόσθια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τις πεσκανδρίτσες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τις γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από την αντίθετη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.