Πεσκανδρίτσα στο φούρνο

Στο πιάτο σου...

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Υλικά συνταγής

  • 4 πεσκανδρίτσες των 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πεσκανδρίτσες από λέπια και εντόσθια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τις πεσκανδρίτσες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τις γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από την αντίθετη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες;

Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια

Το βατραχόψαρο (πεσκανδρίτσα) είναι από τα καλυτέρα ψάρια. Η σάρκα του είναι σφιχτή πολύ άσπρη και έχει τη νοστιμιά του αστακού! 

Πώς ξεχωρίζουμε αν το ψάρι είναι φρέσκο;

1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα.

2) Τα βράγχια πρέπει να είναι καθαρά και να έχουν έντονο κόκκινο χρώμα. Τα βρώμικα, γλοιώδη ή σκουρόχρωμα βράγχια είναι βέβαιο ότι ανήκουν σε μπαγιάτικο ψάρι.

3) Το φρέσκο ψάρι μυρίζει ευχάριστα, όσο πιο μπαγιάτικο είναι τόσο πιο δυσάρεστη μυρωδιά έχει.

4) Η σάρκα του φρέσκου ψαριού είναι σφιχτή και στητή, αλλά ελαστική στην αφή και το δέρμα του λάμπει από μια γυαλιστερή ουσία.

Βρες συνταγές της ίδιας κατηγορίας

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.

Βρες συνταγές με τα ίδια συστατικά

Σχετικές συνταγές για να ετοιμάσεις...

Τίτλος συνταγής Λίστα υλικών συνταγής
Ψητές Κουτσομούρες Κουτσομούρα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Συναγρίδες στο φούρνο Συναγρίδα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Γαύροι στο φούρνο Ψάρια (όλα τα είδη), Γαύρος, Σκόρδο, Ελαιόλαδο - Λάδι, Λεμόνι, Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
Λυθρίνια στο φούρνο Λυθρίνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Γόπες ψητές Ψάρια (όλα τα είδη), Γόπα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Ψητές τσιπούρες Τσιπούρα, Ψάρια (όλα τα είδη), Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
Μπαρμπούνια στο φούρνο Μπαρμπούνι, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Φαγκρί στο φούρνο Φαγκρί, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)
Φέτες ξιφία στο φούρνο Ψάρια (όλα τα είδη), Ξιφίας, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι
Παλαμίδα ψητή Παλαμίδα, Ελαιόλαδο - Λάδι, Αλάτι, Πιπέρι, Ψάρια (όλα τα είδη)