Πεσκανδρίτσα στο φούρνο

Υλικά συνταγής

  • 4 πεσκανδρίτσες των 300γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πεσκανδρίτσες από λέπια και εντόσθια.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι) τις πεσκανδρίτσες και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τις γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από την αντίθετη πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες;

Tips - Μην ξεχνάτε ότι:

Αν το ψάρι είναι πολύ μεγάλο μπορούμε να το τυλίξουμε σε αλουμινόχαρτο το σώμα, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσει περισσότερη υγρασία.

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα

Δες επίσης...

Φαγκρί στο φούρνο

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 φαγκριά των 250γρ. – 300γρ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια αλάτι πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σπάροι ψητοί

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 σπάροι των 250γρ.–300γρ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια αλάτι πιπέρι

Φιλέτα τόνου στο φούρνο

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 φιλέτα τόνου των 250γρ.–300γρ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια αλάτι πιπέρι

Γαύροι στο φούρνο

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1½ κιλό γαύροι 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 1 φλιτζ. ελαιόλαδο χυμός από 2 λεμόνια 1 κ.γ. ρίγανη...

Μουρμούρες ψητές στο φούρνο

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 μουρμούρες των 300γρ. περίπου ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια ½ ποτ. κρασιού λευκό κρασί (προαιρετικά...

Παγκάσιους με μουστάρδα και θυμάρι

Κατηγορία: Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 30 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 φιλέτα παγκάσιους 1 κ.σ. μουστάρδα 1 καυτερή πιπεριά 3 κλαδάκια θυμάρι 1 λεμόνι (ο χυμός και το...