Πατατόπιτα φούρνου (κούγκελις)

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 2 ½ κ.σ. βούτυρο
  • 1 κοφτή κ.σ. αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμενο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
Ευρώπη (Ρωσία)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε στον τρίφτη τις πατάτες και το κρεμμύδι και τα πιέζουμε σε σουρωτήρι να βγάλουν τα υγρά τους. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά σε μπασίνα και προσθέτουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  2. Βουτυρώνουμε ενα στρογγυλό κατά προτίμηση ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι και περιχύνουμε την πίτα.
  3. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η επιφάνεια. Βουτυρώνουμε ένα άλλο ταψάκι ίδιου μεγέθους και αναποδογυρίζουμε την πατατόπιτα. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
  4. Λίγο πριν βγάλουμε την πίτα απο τον φούρνο, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το μπέικον.
  5. Βγάζουμε την πίτα σε πιατέλα και περιχύνουμε με το μπέικον. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε μπέικον μπορούμε να την σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα.
Ρωσία
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 5805 Εμφανίσεις σήμερα: 0