Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατάτες με πράσο ογκρατέν
Υλικά συνταγής
- 600γρ. πατάτες
- 2 πράσα
- 150γρ. γραβιέρα
- 150γρ. μπέικον
- 150γρ. κρέμα γάλακτος
- 80γρ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες (δεν θέλουμε να είναι εντελώς μαλακές όπως όταν κάνουμε πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.), τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά τις πατάτες με το βούτυρο και μετά, τα πράσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τη γραβιέρα με το μπέικον. Βουτυρώνουμε 1 ταψί, στρώνουμε τις πατάτες, μετά τη γραβιέρα με το μπέικον και πάλι πατάτες και τελειώνουμε, πάλι, με γραβιέρα και μπέικον. Τέλος, ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.!
Αυτό το ήξερες
Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 20738
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο