Πατάτες με τυριά και αλλαντικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6-8 πατάτες
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη γκούντα
  • 2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 φέτες ζαμπον
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (όπως όταν φτιάχνουμε πατατοσαλάτα). Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ζαμπόν και τα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη μισή γκούντα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, το μισό φλιτζάνι κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και την μισή ποσότητα από τα αλλαντικά. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα αλλαντικά και τυριά, εκτός από το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι.
  3. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Από πάνω πασπαλίζουμε Ρίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κεφαλοτύρι και με μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10123 Εμφανίσεις σήμερα: 3