Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεΐνη. Επίσης, είναι πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και βιταμίνης D.
  Ομελέτα αλλαντικών
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
 - 1 φέτα ζαμπόν
 - 4 φέτες πεπερόνε
 - 1 φέτα μπέικον
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο, σε δυνατή φωτιά.
 - Σοτάρουμε το ζαμπόν και το μπέικον.
 - Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα «χτυπάμε».
 - Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30".
 - Ρίχνουμε το πεπερόνε. Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
 - Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 18418 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        
        





Νέο σχόλιο