Ομελέτα καρμπονάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 2 φέτες μπέικον λεπτές
  • 1 μανιτάρι μεγάλο
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
  2. Σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια για 2 λεπτά.
  3. Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και την γυρνάμε. Μόλις πάρει χρυσάφι χρώμα και απο την άλλη πλευρά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3260 Εμφανίσεις σήμερα: 0