Ομελέτα σπέσιαλ

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2-3 αυγά
  • 1 φέτα ζαμπόν
  • 1 φέτα μπέικον
  • 1 μανιτάρι
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 4 φέτες πεπερόνι (σαλάμι)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
  2. Σοτάρουμε το ζαμπόν, το μπέικον, τα μανιτάρια και την πιπεριά.
  3. Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
  4. Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
  5. Ρίχνουμε το πεπερόνι στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
  6. Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση , αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.

Σχόλια

Από τον Panagiota Koui την ημ/νία 05/23/2017 - 21:21
Τέλεια δοκιμασιαααα....

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 10191 Εμφανίσεις σήμερα: 3