Τηγανητές μελιτζάνες σε κουρκούτι με ντιπ πάπρικας

short url (for easy share)

No votes yet

 

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Υλικά συνταγής

για τις μελιτζάνες

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το κουρκούτι

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 φλιτζ. μπύρα

για το ντιπ πάπρικας

  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μία χούφτα περίπου)
  • 1 γεμάτη κ.γ. κάπαρη
  • 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύδι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)

Διαδικασία συνταγής

  1. Για το ντιπ πάπρικας: ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Κάνουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
  3. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 4εκ.
  4. Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το κουρκούτι.
  6. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  8. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με το ντιπ πάπρικας.

Αυτό το ήξερες

Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8419 Εμφανίσεις σήμερα: 2