Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Τηγανητές μελιτζάνες σε κουρκούτι με ντιπ πάπρικας
Υλικά συνταγής
για τις μελιτζάνες
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
- αλάτι
- πιπέρι
για το κουρκούτι
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κ.σ. λάδι
- 2 φλιτζ. μπύρα
για το ντιπ πάπρικας
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή)
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (μία χούφτα περίπου)
- 1 γεμάτη κ.γ. κάπαρη
- 1 κ.γ. πιπέρι κόκκινο γλυκό
- 1 κ.γ. λεμόνι
- 1 κ.γ. ξύδι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Για το ντιπ πάπρικας: ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σ' ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε το κουρκούτι: ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα να ξεκουραστεί για μία ώρα.
- Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 4εκ.
- Αφήνουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα για να φύγει η πικρίλα τους και τις στραγγίζουμε.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις περνάμε από το κουρκούτι.
- Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
- Σερβίρουμε τις μελιτζάνες με το ντιπ πάπρικας.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11590
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο