Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...
  Μάφινς βρώμης με σταφίδες
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. πίτουρο βρώμης
 - 1½ φλιτζ. σταφίδες
 - 1½ φλιτζ. νερό
 - ½ φλιτζ. γάλα
 - 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
 - ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
 - ½ φλιτζ. ηλιέλαιο
 - 1 μεγάλο αυγό
 - 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
 - ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
 - ¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως κοσκινισμένο
 - 1 κ.γ. σόδα φαγητού
 - 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
 - ½ κ.γ. αλάτι
 
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τα φορμάκια για τα μάφινς.
 - Ψήνουμε για 5 λεπτά το πίτουρο βρώμης ή λιγότερο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, δεν θέλουμε να καεί. Σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι σταφίδες με το 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφήσουν οι σταφίδες σχεδόν εντελώς το νερό.
 - Περνάμε από μπλέντερ τις σταφίδες για να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ.
 - Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πίτουρο αφού το αφήσουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
 - Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, το αυγό και το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες τα άλευρα, το μπέικιν και τη σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο πίτουρο. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σταφίδες και ανακατεύουμε.
 - Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς σχεδόν μέχρι το χείλος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά τα μάφινς και να σφήξουν εξωτερικά.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 4495 
Εμφανίσεις σήμερα: 2  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο