Μάφινς βρώμης με σταφίδες

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 2 φλιτζ. πίτουρο βρώμης
  • 1½ φλιτζ. σταφίδες
  • 1½ φλιτζ. νερό
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • ½ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • ½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • ¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • ½ κ.γ. αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 10-12 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο τα φορμάκια για τα μάφινς.
  2. Ψήνουμε για 5 λεπτά το πίτουρο βρώμης ή λιγότερο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα, δεν θέλουμε να καεί. Σε μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεσταίνουμε το 1 φλιτζάνι σταφίδες με το 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να απορροφήσουν οι σταφίδες σχεδόν εντελώς το νερό.
  3. Περνάμε από μπλέντερ τις σταφίδες για να γίνουν πουρέςΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό.. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ.
  4. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το πίτουρο αφού το αφήσουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το αλάτι, το αυγό και το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε στο μείγμα με τις σταφίδες τα άλευρα, το μπέικιν και τη σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο πίτουρο. Προσθέτουμε και τις υπόλοιπες σταφίδες και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τις θήκες για μάφινς σχεδόν μέχρι το χείλος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. καλά τα μάφινς και να σφήξουν εξωτερικά.

Αυτό το ήξερες

Η βρώμη ανήκει στα δημητριακά και η κατανάλωση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας. Οι νιφάδες βρώμης είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες (με σημαντικότερες τις β-γλυκάνες) και βιταμίνες του...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4016 Εμφανίσεις σήμερα: 0