Κέικ καρότου με σοκολάτα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 500γρ. καρότο τριμμένο
  • 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 κ.γ. κοφτή σόδα μαγειρική
  • 4 αυγά
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 150γρ. τριμμένο καρύδι
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμα)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200ml. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 80γρ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κυβάκια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη για να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., το χυμό από πορτοκάλι, το κονιάκ και το ηλιέλαιο.
  3. Προσθέτουμε το καρότο και ανακατεύουμε ελαφριά.
  4. Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το καρύδι. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν το μείγμα βγει υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Αντίθετα αν βγει πηκτό προθέτουμε ηλιέλαιο. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 45-50 λεπτά.
  5. Για να δούμε αν έγινε το κέικ, μπήγουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρά, κόβουμε και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού  καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Από τον chef-anonynous την ημ/νία 02/20/2021 - 18:29
Μπορούμε να βάλουμε βούτυρο αντί για λάδι;
Από τον cooklosadmin την ημ/νία 02/22/2021 - 06:14
Ναι! Μπορούμε να βάλουμε 220γρ. βούτυρο και θα χρειαστεί να αυξήσουμε μερικά λεπτά τον χρόνο ψησίματος.

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6292 Εμφανίσεις σήμερα: 3