Μπισκοτένιες καρδούλες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (4 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30-40 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  5. Παίρνουμε κουπάτ καρδιές και κόβουμε τα μπισκότα. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί και τα μπισκοτάκια με λίγη απόσταση μεταξύ τους.Ψηνουμε για 15 λεπτά.  Αφηνουμε να κρυωσουν.

Σχόλια

Από τον Voula Marinakis την ημ/νία 01/16/2017 - 22:07
Καρδούλες για την εγγονουλα μου. Χαίρομαι που βρήκα τη συνταγή γιατί την είχα και την έχασα.
Από τον cooklila την ημ/νία 01/24/2017 - 22:42
Και εμείς χαιρόμαστε! Καλές συνταγές, Βούλα!

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8763 Εμφανίσεις σήμερα: 0