Μπισκότα με μαρμελάδα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

 

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 210γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 25-30 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τη ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  5. Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο το κάθε μπισκότο να κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και βάζουμε μαρμελάδα.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 15 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου. Να είναι ελαφρώς σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα και δεν πρέπει να είναι σκληρά από πάνω.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 686 Εμφανίσεις σήμερα: 0