Κρέπες με μήλο και κανέλα

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

για τις κρέπες

  • αλεύρι περίπου 3 κούπες
  • 3 κούπες γάλα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη (όχι ζεστή)
  • 1 αυγό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • λίγο ελαιόλαδο ίσα-ίσα να αλείψουμε το τηγάνι, διαδικασία που γίνεται πριν από κάθε κρέπα

για τη γέμιση

  • 4 μήλα κόκκινα
  • 2 μήλα πράσινα
  • ⅔ φλιτζ. μαργαρίνη
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 σφηνοπότηρο μπράντι
  • 1 φλιτζ. καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
qupa
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 15 - 17 κρέπες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

για τις κρέπες

  1. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και χτυπάμε με σύρμα να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι (περίπου 3 κούπες), τόσο ώστε να γίνει ένα πηχτό μείγμα και ανακατεύουμε.
  3. Αρχικά, βάζουμε το μάτι στο δυνατό και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε την πρώτη δόση από το μείγμα.
  4. Κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε με την επόμενη δόση.
  5. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδ, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. και από τις δύο πλευρές μέχρι να ψηθεί, αλλά όχι να πάρει έντονο χρώμα η κρέπα.
  6. Η κάθε δόση είναι περίπου μισή κουτάλα της σούπας (όχι κουτάλι).

για τη γέμιση

  1. Καθαρίζουμε τη φλούδα και τα κουκούτσια από τα μήλα.
  2. Τα κόβουμε σε ζαράκια ή τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.
  3. Τα βάζουμε σε μπολ μαζί με το μπράντυ για περίπου μία ώρα.
  4. Λιώνουμε σε τηγάνι τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο., ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
  5. Στραγγίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να γίνουν όλα ένα μείγμα.
  6. Αν χρησιμοποιήσουμε καρύδια, τα προσθέτουμε και αυτά σε αυτή τη φάση και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε τρίγωνο ή πούρο.
  8. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το μήλο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε φυτικές ίνες, φλαβονοειδείς ουσίες, κάλιο και βιταμίνη C. Οι φυτικές του ίνες συμβάλλουν στη συγκράτηση των επιπέδων της κακής χοληστερίνης και στην καλή...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8925 Εμφανίσεις σήμερα: 2