Κοτόπουλο τίκα μασάλα στη σχάρα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 στήθη κοτόπουλο με την πέτσα
  • 2 φτερούγες
  • 5 κ.σ. κέτσαπ
  • μπαχαρικό μασάλα μιξ
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αλείφουμε τα κοτόπουλα με κέτσαπ, ελαιόλαδο και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και μασάλα μιξ. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία του μαριναρίσματος. Βάζουμε τα τρόφιμα σε υγρό μείγμα, για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. τα κοτόπουλα για τουλάχιστον 3 ώρες αφήνοντάς τα στο ψυγείο.
  2. Ετοιμάζουμε τα κάρβουνα, όταν τα κάρβουνα ανάψουν τα απλώνουμε στην ψησταριά. Τα κοτόπουλα θέλουν χαμηλή ένταση φωτιάς, γι' αυτό το λόγο προσπαθούμε ρίχνοντας στάχτη να μετριάσουμε την ένταση.
  3. Παράλληλα πρέπει να αφήσουμε εκτός ψυγείου για 1 ώρα τα κοτόπουλα να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  4. Τοποθετούμε τα κοτόπουλα στη σχάρα με το μέρος χωρίς πέτσα πρώτα προς τη φωτιά. Γυρίζουμε αρκετές φορές τα κομμάτια πάνω στη σχάρα. Θα είναι έτοιμα όταν πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα εξωτερικά. Θα χρειαστούν ψήσιμο περίπου 25-30 λεπτά.
  5. Τα βγάζουμε από τη σχάρα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε να ανακτήσουν τους χυμούς τους.
  6. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα εποχής.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4782 Εμφανίσεις σήμερα: 2