Κοτόπουλο φούρνου με σόγια σως και ουίσκι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. πάπρικα
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ½ φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού
  • 4 κ.σ. σόγια σως
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • ¼ φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 2 κ.σ. ουίσκι μπέρμπον
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες baby (προαιρετικά)
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Αναμιγνύουμε σε μούλτι όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πατάτες και τις φέτες λεμονιού.
  2. ΜαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. με το μείγμα το κοτόπουλο για 2 -3 ώρες (δεν χρησιμοποιούμε μεταλλικό σκεύος). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  3. Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί κομμένες στη μέση, αφού τις πλύνουμε καλά. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε πάπρικα. Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες και περιχύνουμε με την μαρινάδα. Προσθέτουμε λίγο ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών ή νεράκι, τόσο όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τις πατάτες.
  4. Βάζουμε το κοτόπουλο στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 1 με 1½ ώρα.
  5. Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αγορά κοτόπουλου: Ελέγξτε προσεκτικά την ημερομηνία λήξης της συσκευασίας. Πιάστε την συσκευασία ώστε να διαπιστώσετε ότι το περιεχόμενο διατηρείται ψυχρό. Αφού...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2456 Εμφανίσεις σήμερα: 0