Μίνι σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά λαχανικά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

για τα σουβλάκια κοτόπουλου

  • 500γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
  • 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • 125ml κέτσαπ
  • 2 λάιμ (ο χυμός τους)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

για τα λαχανικά

  • 1 μελιτζάνα
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε γυάλινο μπολ. Χτυπάμε σε μούλτι την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το μπούκοβο, την πάπρικα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο και ανακατεύουμε απο πάνω προσθέτουμε το κρεμμύδι σε φέτες και την ντομάτα σε ροδέλες. Αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη για τουλάχιστον 1 ώρα.
  2. Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε φέτες και τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε κομμάτια. Αλείφουμε με ελαιόλαδο στο οποίο έχουμε λιώσει μέσα το σκόρδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε σχάρα ή σχαροτήγανο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε οδοντογλυφίδες και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. με λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  4. Σερβίρουμε τα ψητά λαχανικά και από πάνω τα μίνι σουβλάκια κοτόπουλου.

Αυτό το ήξερες

Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2078 Εμφανίσεις σήμερα: 0