Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.
  Κοτόπουλο alla cipolla
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στη μέση
 - 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
 - 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
 - ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο
 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή 3 κ.σ. βούτυρο
 - 3 καρφιά γαρύφαλλο
 - 1 πρέζα κανέλα σε σκόνη
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
 - Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, περνάμε το κοτόπουλο από αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
 - Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν για 5 περίπου λεπτά.
 - ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
 - Μόλις αρχίζει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC και ψήνουμε για 30 λεπτά.
 - Σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε το κοτόπουλο να ψηθεί πιο γρήγορα, το κόβουμε σε μικρές λωρίδες.
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 2773 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        




Νέο σχόλιο