Κότα κοκκινιστή με μανιτάρια και πουρέ πατάτας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 1/2 κιλό περίπου)
  • 500γρ. μανιτάρια
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 ποτ. κρασιού κόκκινο κρασί
  • 2 ποτήρια νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ πατάτας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
cooklathina
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
  2. Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  3. Προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και το πιπέρι.
  6. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  7. Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια, αφού τα καθαρίσουμε και να κόψουμε στη μέση.
  8. Μαγειρεύουμε για περίπου 1 1/2 ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
  9. Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα για 40 λεπτά περίπου με σκεπασμένη κατσαρόλα. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο λαχανικών ή τις λιώνουμε με εργαλείο για πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό..
  10. Ρίχνουμε τον πουρέ στην κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
  11. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  12. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς (αφού το ζεστάνουμε ελαφρά).
  13. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  14. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τον πουρέ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Αυτό το ήξερες

Για την αποφυγή σαλμονέλας κατά την αποθήκευση: Αποθηκεύσετε τα πουλερικά σας στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου σας κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου. Φροντίστε ώστε τα πουλερικά σας να φυλάγονται...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Οι παλιές νοικοκυρές έβαζαν στα φαγητά κατσαρόλας και ένα κομματάκι φρέσκο βούτυρο για άρωμα.
Μπορείτε να σερβίρετε το πιάτο με σκληρό τυρί , όπως στις μακαρονάδες.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4007 Εμφανίσεις σήμερα: 0