Κορνεδάκια

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τα κορνεδάκια

  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 1 αυγό

για την κρέμα

  • 500ml γάλα
  • 250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 3 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
cookon
Ποσότητα: 40 τεμάχια

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε 20 κομμάτια και τυλίγουμε το καθένα σε μεταλλικό κορνέ που έχουμε αλείψει πρώτα με λίγη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.. Αν δεν έχουμε μεταλλικά κορνέ φτιάχνουμε με χαρτόνι μικρούς κώνους (κορνέ) τα οποία τυλίγουμε ένα ένα με λαδόκολλα.
  2. Γυρνάμε τη σφολιάτα στο κορνέ και την αλείφουμε με αυγό στην ένωση των δύο άκρων. Αλείφουμε με ελάχιστο γάλα και ψήνουμε στους 200οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Σε κατσαρόλα και ανακατεύοντας διαρκώς ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα για να μην σβολιάσει. Όταν πηχτώσει αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε την κρέμα με την μαργαρίνη με μίξερ.
  4. Γεμίζουμε τα κορνεδάκια ένα-ένα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Πριν το σερβίρισμα τα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη.

Αυτό το ήξερες

Για να πασπαλίσετε ομοιόμορφα με την άχνη ζάχαρη χρησιμοποιείστε το σουρωτήρι για το τσάι. Ρίχνετε μέσα άχνη και κουνάτε δεξιά - αριστερά.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 14472 Εμφανίσεις σήμερα: 0