Μπισκότα με στέβια και επικάλυψη sugar-free σοκολάτας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 320γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 60γρ. ζάχαρη
  • 150γρ. στέβια
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κ.σ. γάλα
  • 2 πορτοκάλια (ξύσμα)
  • 2 βανίλιες

για το γλάσο

  • 200γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
  • 1 κ.σ. γάλα
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30-35 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη στέβια για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν σιγά σιγά και ζυμώνουμε με το χέρι.
  3. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα.
  5. Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα κουλουράκια. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Ψήνουμε τα κουλουράκια μας για 15 λεπτά περίπου ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα.
  7. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε.
  8. Διαλύουμε σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. όλα τα υλικά για το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα.. Απλώνουμε λίγο γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. προαιρετικά με τρούφα. 

Αυτό το ήξερες

Η στέβια είναι φυτό που προέρχεται από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα τη Βραζιλία και την Παραγουάη. Η γλυκιά της γεύση οφείλεται στην ουσία στεβιόλη που περιέχει. Τα τελευταία χρόνια η στέβια...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6483 Εμφανίσεις σήμερα: 0