Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ πακέτο (225γρ.) μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 βανίλια
  • 1½ φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο
cooklila
Ποσότητα: 6-8 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε 1 αυγό ολόκληρο και έναν κρόκο (κρατάμε το ασπράδι για να το χρησιμοποιήσουμε μετά στο άλειμμα).
  2. Προσθέτουμε το γάλα τη βανίλια και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μπέικιν και το αλεύρι, τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Κρατάμε το ⅓ περίπου της ζύμης και φτιάχνουμε λωρίδες για να κάνουμε «πλέξη» από πάνω. Τα ⅔ της ζύμης τα ανοίγουμε σε φύλλο περίπου 4 χιλιοστών ή το στρώνουμε με το χέρι στο ταψί. Πάνω από τη ζύμη απλώνουμε την μαρμελάδα και από πάνω κάνουμε σχέδιο σταυρωτά με τις λωρίδες.
  4. Αλείφουμε τις λωρίδες με το ασπράδι του αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η ιστορία της μαρμελάδας ξεκινά στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρόγονοί μας έφτιαχναν το μελίμηλον, έβραζαν δηλαδή σε σιγανή φωτιά κυδώνια με μέλι και έτσι τα διατηρούσαν. Η συνταγή αυτή υιοθετήθηκε από τους...
Το βερίκοκο είναι ο καρπός της ασιατικής προέλευσης βερικοκιάς. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αλλά και στις βιταμίνες A, B1, B2 και C. Καταναλώνεται ολόκληρο ως φρούτο ή ο χυμός του, αλλά και...

Σχόλια

Από τον DEBY ILIA την ημ/νία 08/01/2013 - 19:51
ΕΓΩ ΖΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΒΕΡΥΚΟΚΟΥ.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ.Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ..ΞΕΧΑΣΑ Α ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΝΑΥΠΛΙΟ,ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Από τον cookefi την ημ/νία 08/02/2013 - 18:19
Χαίρομαι που σας αρέσει η συνταγή! Δεν θα σχολιάσω την συνταγή αλλά την περιοχή που ζείτε! Το Ναύπλιο είναι μαγευτικό... γραφικό, με φιλικούς ανθρώπους, ιδιαίτερα μαγαζιά, μεγάλη ιστορία , ιδιαίτερα ενδιαφέρον το αρχαιολογικό μουσείο και το πολεμικό μουσείο! Εγώ είχα περάσει πολύ όμορφα ! Αν υπάρχει κάποια παραδοσιακή   συνταγή απο την πόλη σας ή την περιοχή σας γενικότερα μοιραστείτε την μαζί μας  

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8383 Εμφανίσεις σήμερα: 2