Κάνελ μπούλαρ (kanelbullar)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό και 1 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου)
  • 500γρ. μαργαρίνη
  • 600ml γάλα
  • 50γρ. μαγιά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.γ. κακουλέ
  • λίγο αλάτι
  • κανέλα
  • κρυσταλλική ζάχαρη ή ακατέργαστη ζάχαρη
cookmik
Ποσότητα: 70 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 400γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και μόλις λιώσει ελαφρά προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφού ζεσταθούν και ομογενοποιηθούν (όχι να βράσουν) τα βγάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό σε μπασίνα και προσθέτουμε λίγο λίγο απο το γάλα για να φέρουμε το αυγό στη θερμοκρασία του γάλακτος χωρίς να κόψει, χτυπώντας διαρκώς με σύρμα.
  2. Όσο ακόμη είναι ζεστό το μείγμα γάλακτος λιώνουμε τη μαγιά (δεν πρέπει να είναι καυτό το μείγμα). Προσθέτουμε το κακουλέ σε σκόνη, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ζεστό μέρος (όπως όταν κάνουμε τσουρέκια) ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο.
  3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (όταν το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου). Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 με 10 μπαλίτσες. Ανοίγουμε με πλάστη κάθε μπάλα στο μέγεθος ενός τηγανιού και απλώνουμε βούτυρο. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε κάθε ανοιχτό ζυμάρι σε 8 με 10 κορδελίτσες. Στρίβουμε κάθε κορδέλα και δένουμε σαν φιογκάκι. Βάζουμε σε λαδόκολλα πασπαλίζουμε απο πάνω επιπλέον κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 με 20 λεπτά.
  4. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον χρωματιστή ζάχαρη. Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτά τα πεντανόστιμα μικρά τσουρεκάκια στην κατάψυξη και να βγάζουμε λίγα-λίγα. Θέλουν περίπου μιάμιση ώρα για να ξεπαγώσουν και αποτελούν ιδανικό κέρασμα αλλά και σνακ.

Αυτό το ήξερες

Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...

Σχόλια

Από τον Soultana Kalemk... την ημ/νία 12/28/2016 - 19:48
Από τον Soultana Kalemk... την ημ/νία 12/28/2016 - 19:48
Από τον Soultana Kalemk... την ημ/νία 12/28/2016 - 19:49

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 13748 Εμφανίσεις σήμερα: 1