Κολοκυθάκια τηγανητά με ντιπ γιαουρτιού

Στο πιάτο σου...

Υλικά συνταγής

για τα κολοκυθάκια

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κούπα ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι

για το "κουρκούτι της γιαγιάς"

  • 125γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
  • 1 κοφτή κ.γ. αλάτι
  • νερό

για το ντιπ γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
  • 2-3 τεμ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Για το ντιπ γιουρτιού: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να πάρει απαλή υφή το μίγμα.
  2. Κάνουμε το κουρκούτι: βάζουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρις ότου η ζύμη να γίνει διαυγής. Αφήνουμε το μίγμα μία ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες, τα αφήνουμε ελαφρώς αλατισμένα σε τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους για μισή ώρα και στραγγίζουμε. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα περνάμε από το κουρκούτι.
  4. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  6. Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια με το ντιπ στην ίδια πιατέλα ή ξεχωριστά.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Τηγάνι
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 4 - 6 άτομα (σαν ορεκτικό)