Δαχτυλίδια κρεμμυδιού τηγανητά (Onion rings)

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ¼ φλιτζ. γάλα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Χωρίζουμε τις φέτες κρεμμυδιού σε δαχτυλίδια. Και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και το πιπέρι και τα βάζουμε σε πλατύ πιάτο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα. Περνάμε τα δαχτυλίδια πρώτα απο το αλεύρι έπειτα απο το αυγό και τέλος απο την φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού..
  3. ΤηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο.. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα πολλά λάδια.
  4. Σερβίρουμε ζεστά ή σε μέτρια θερμοκρασία και συνοδεύουμε προαιρετικά με ντιπ γιαουρτιού με σκόρδο.

Αυτό το ήξερες

Τα κρεμμύδια περιέχουν υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών ενώσεων όπως η φλαβονοειδής ουσία quercetin.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 9393 Εμφανίσεις σήμερα: 5