Κολιός στο φούρνο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.3 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 κολιοί των 250γρ.–300γρ.
  • ελαιόλαδο για να αλείψουμε τα ψάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους κολιούς.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  3. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και λαδώνουμε τα ψάρια. Τα αφήνουμε να σταθούν για 20 λεπτά περίπου ώστε να νοστιμίσουν από το αλάτι.
  4. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί (αν δεν έχουμε λαδόκολλα, απευθείας στο ταψί με λαδάκι), τους κολιούς και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
  5. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα (περίπου 5-7 λεπτά), τα γυρίζουμε πλευρά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ψηθούν και από αυτήν την πλευρά.
  6. Σερβίρουμε με σάλτσα λαδολέμονο.

Αυτό το ήξερες

Τα ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και D. Οι βιταμίνες Α και D ανήκουν στις λεγόμενες «λιποδιαλυτές βιταμίνες» και βρίσκονται στο συκώτι ορισμένων ψαριών. Η έλλειψη της βιταμίνης Α προκαλεί...
1) Τα μάτια πρέπει να'ναι λαμπερά, εξογκωμένα και με μαύρες κόρες. Τα μπαγιάτικα ψάρια έχουν μάτια με γκριζωπές κόρες και είναι κόκκινα γύρω γύρω, θολά και βουλιαγμένα. 2) Τα βράγχια πρέπει να είναι...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Μπορούμε να τυλίξουμε τα ψάρια μας σε αλουμινόχαρτο, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά απ’ έξω, έτσι ώστε να κρατήσουν περισσότερη υγρασία.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15944 Εμφανίσεις σήμερα: 2