Κέικ με ρούμι και σταφίδες

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (6 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. βούτυρο
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 αυγά
  • 1 σφηνοπότηρο μαύρο ρούμι (30ml.)
  • 200γρ. αλεύρι φαρίνα
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • 250γρ. σταφίδες

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζουμε το χτύπημα και μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε το ρούμι.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κάρδαμο. Κατάγεται κυρίως από την Ινδία. Η γεύση του αναπτύσεται καλύτερα κατά το μαγείρεμα, γι' αυτό  καλύτερα να χρησιμοποιείται από την αρχή. και το τζίντζερ. Αλευρώνουμε ελαφρά με κουταλιά αλεύρι τις σταφίδες, τις ανακατεύουμε και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με μια μαριζ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, προσθέτουμε ζάχαρη και κουνάμε την φόρμα να πάει παντού. Τινάζουμε να φύγει η περιττή ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα στη φόρμα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 35 με 40 λεπτά.

Αυτό το ήξερες

Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 10211 Εμφανίσεις σήμερα: 3