Υγρό κέικ κολοκύθας

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 700γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας
  • 2 αυγά
  • 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
  • 150γρ. βούτυρο
  • ⅔ φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 4 κ.σ. καρύδια τριμμένα
  • 4 κ.σ. σταφίδες
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
cookon
Ποσότητα: 6 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε σε πολύ μικρά ζάρια την ψίχα της κολοκύθας και τη βάζουμε σε κατσαρόλα με ¾ φλιτζανιού νερό να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C.. Βράζουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν τα υγρά. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κρατάμε τα ασπράδια στην άκρη. Προσθέτουμε στο μείγμα της κολοκύθας τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν, τα καρύδια, τις σταφίδες, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του., την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκαΧτυπημένα ασπράδια αυγού μαζί με ζάχαρη. και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από μέσα προς τα έξω και από κάτω προς τα πάνω.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Το εσωτερικό του κέικ θα παραμείνει υγρό για υτό πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.
  5. Κατά το σερβίρισμα μπορούμε να απλώσουμε μαρμελάδα πορτοκάλι στο κέικ ή να συνοδεύσουμε με σαντιγί.

Αυτό το ήξερες

Η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, στα οποία οφείλεται και το χρώμα της. Επίσης, περιέχει βιταμίνες A, C και μαγνησίο. Οι σπόροι της είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και λιπαρών οξέων...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2882 Εμφανίσεις σήμερα: 0