Κέικ σοκολάτας με πορτοκάλια σε κονιάκ

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 100γρ. βούτυρο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. νισεστέ ή κορν φλάουρ
  • 1 μικρό ποτήρι ρούμι

για τα μαριναρισμένα πορτοκάλια

  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή μπράντι
Ευρώπη (Ιταλία (Λομβαρδία))

Διαδικασία συνταγής

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
  2. Με μίξερ χτυπάμε την σοκολάτα αφού λιώσει και ελαφρώς κρυώσει και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους.
  3. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα συστατικά και τέλος τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν.
  4. Ρίχνουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ελαφρώς φόρμα ζαχαροπλαστικής.
  5. Ψήστε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά μειώνοντας σταδιακά την θερμότητα.
  6. Ετοιμάζουμε τα πορτοκάλια. Ξεφλουδίζουμε τα πορτοκάλια τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρώς.
  7. Σερβίρουμε ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας, το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τοποθετούμε δίπλα 2-3 κομμάτια πορτοκάλι.
Ιταλία (Λομβαρδία)
Ευρώπη

Αυτό το ήξερες

Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Οι θεραπευτικές ιδιότητες της σοκολάτας και του κακάου ήταν γνωστές από την εποχή των Αζτέκων. Θεωρείτω πως χαρίζει μακροζωΐα και παρόλο που περιέχει καφεΐνη πίστευαν πως βοηθά στις αυπνίες και τις...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4858 Εμφανίσεις σήμερα: 1