Είναι είδος σοκολάτας και μοιάζει πολύ με τη μαύρη σοκολάτα. Η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι περίπου 35-40% και η βασική χρήση της είναι στη ζαχαροπλαστική.
  Κέικ με κουβερτούρα
Υλικά συνταγής
- 200γρ. κουβερτούρα
 - 1 πακετάκι τρούφα
 - 125γρ. βούτυρο
 - 180γρ. ζάχαρη
 - 3 αυγά
 - 180γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 - 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
 - 2 βανίλιες
 - 75ml γάλα
 - άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
 
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 κέικ
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
 - Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
 - Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια. Χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 - Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στη ζύμη. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την τρούφα και ανακατεύουμε με μαρίζ.
 - Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
 - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 50 λεπτά.
 - Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Όταν το κέικ κρυώσει τελείως πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε. Το κέικ είναι πολύ νόστιμο και αν το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 10427 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        





Νέο σχόλιο