Τούρτα κωκ της Πάτρας

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 2.7 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για την βάση

  • 1 ½ κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κούπα μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. ή βούτυρο
  • ¼ κούπα γάλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 1 βανίλια
  • 500γρ. σαντιγί ή 2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής

για το γλάσο

  • 125γρ. κουβερτούρα

ή

    • 3 κ.σ. κακάο
    • 1 ½ κούπα άχνη ζάχαρη
    • 2-3 κ.σ. γάλα
    • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
    Αδάμ Παγώνης
    Ποσότητα: 8 - 10 άτομα

    Διαδικασία συνταγής

    1. Χτυπάμε με μίξερ στην δυνατή ταχύτητα, τα υλικά της βάσης όλα μαζί εκτός από την σαντιγύ. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Μοιράζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια 22 εκ., στα οποία έχουμε στρώσει βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 35-40 λεπτά.
    2. Όταν κρυώσουν τα παντεσπάνι, τα ενώνουμε με την σαντιγύ. Βάζουμε το φουσκωτό μέρος του ενός από κάτω και του άλλου από πάνω.
    3. Ετοιμάζουμε το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα.. Αν χρησμοποιούμε κουβερτούρα την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Αν χρησιμοποιούμε κακάο, το κοσκινίζουμε με την άχνη και το ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε μπεν μαρί έως ότου γίνει λείο το γλάσο.
    4. Απλώνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κωκ όσο είναι χλιαρό. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.

    Αυτό το ήξερες

    Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...

    Σχόλια

    Νέο σχόλιο

    Εμφανίσεις συνταγής: 8821 Εμφανίσεις σήμερα: 4