Κέικ μπανάνα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (3 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για το κέικ

  • 125γρ. βούτυρο
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. γάλα
  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 αυγά
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια ή 1 κ.σ. κονιάκ

για το γλάσο

  • 100γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 60γρ. βούτυρο

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε σε μίξερ τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, τις μπανάνες λιωμένες, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα χτυπώντας με το μίξερ κατά την προσθήκη των υλικών. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα 20εκ. ή φόρμα για μάφινς αφού πρώτα αλείψουμε με λίγο βούτυρο.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου 1 ώρα. Αν χρησιμοποιούμε φόρμα για μάφινς χρειαζόμαστε λιγότερη ώρα ψήσιμο.
  4. Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και το διακοσμούμε με γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα..
  5. Για το γλάσο, λιώνουμε σε μπαινμαρί τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και λείο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε το κέικ. Αν θέλουμε πιο σταθερό γλάσο μειώνουμε την ποσότητα του βουτύρου.

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Η μπανάνα είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και D. Καταναλώνεται κυρίως ωμή αλλά και σε διάφορες άλλες μορφές, όπως τηγανιτή. Καλλιεργείται κυρίως σε τροπικά κλίματα...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 6139 Εμφανίσεις σήμερα: 6