Κέικ με σοκολάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 450γρ. βούτυρο
  • 450γρ. ζάχαρη
  • 450γρ. αυγά
  • 180γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.γ. αλάτι

Διαδικασία συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  2. Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν.
  3. Λιώνουμε σε μπαίν μαρί1) Τρόπος ψησίματος, κατά τον οποίο σε σκεύος με νερό (πχ. ταψί ή κατσαρόλα) τοποθετούμε σκεύη μικρότερα (πχ.φόρμες , μπασίνες κ.ά.) με το ευαίσθητο προς παρασκευή φαγητό. Το νερό μέσα στο μεγάλο σκεύος δεν ξεπερνάει το σημείο βρασμού. Χρησιμεύει και για τη διατήρηση ενός εδέσματος ζεστού. 2) Εγκατάσταση με ζεστό νερό που χρησιμοποιείται στις επαγγελματικές κουζίνες για την διατήρηση των ευαίσθητων εδεσμάτων. ή στα μικροκύματα την κουβερτούρα.
  4. Με μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
  5. Προσθέτουμε τα αυγά σιγά–σιγά, τη βανίλια και το αλάτι.
  6. Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά, βάζουμε το μισό από το μείγμα στη φόρμα.
  7. Προσθέτουμε την κουβερτούρα στο μίξερ ρίχνοντας την σιγά–σιγά και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα.
  8. Προσθέτουμε στη φόρμα το μείγμα αυτό και ανακατεύουμε.
  9. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου (μέχρι να «πιάσει» μια λεπτή πέτσα από πάνω), κάνουμε με μαχαίρι μια σχισμή στο κέντρο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 35 λεπτά (μέχρι να βάζουμε το μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό).

Αυτό το ήξερες

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 3477 Εμφανίσεις σήμερα: 1