Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
  Κέικ με καρότο
Υλικά συνταγής
για το κέικ
- 4 ϕλιτζ. τριμμένο καρότο
 - ½ ϕλιτζ. σταϕίδα
 - ½ ϕλιτζ. καρύδια τριμμενα
 - 4 αυγά
 - 1½ ϕλιτζ. ζάχαρη μαύρη
 - 1 ϕλιτζ. ηλιέλαιο
 - 2 ϕλιτζ. αλεύρι μαλακό
 - ½ κ.γ. αλάτι
 - 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση των (να φουσκώσουν) κέικ, και άλλων γλυκισμάτων.
 - 1 κ.γ. σόδα
 - 2 κ.γ. κανέλα
 - 2 βανίλιες ή λίγο κονιάκ
 
για το γλάσο
- 100γρ. τυρί κρέμα
 - 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
 
eftychia
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε το κέικ: με ένα σύρμα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Τα βάζουμε σε ϕόρμα για κέικ (25-30εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο ϕούρνο, για 1 ώρα στους 200οC στις αντιστάσεις.
 - Μετά τα πρώτα 30 λεπτά, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί. Όταν κρυώσει το βγάζουμε απο τη ϕόρμα και σερβίρουμε ή το διακοσμούμε με το γλάσοΛεπτή στρώση επικάλυψης γλυκισμάτων, μπισκότων, κλπ. Μείγμα άχνης ζάχαρης και νερού. Με την προσθήκη χρωμάτων ζαχαροπλαστικής, φτιάχνουμε και γλάσο σε διάφορα χρώματα..
 - Για να ετοιμάσουμε το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Καλύπτουμε το κέικ με το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
 
Αυτό το ήξερες
Η σταφίδα διακρίνεται σε δύο είδη, την μάυρη και την άσπρη. Η πιο γνωστή ποικιλία από τις μαύρες είναι η Κορινθιακή, ενώ η άσπρη λέγεται και σουλτανίνα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πίστευαν ότι έχει...
  Τα καρύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη Ε. Έχουν έντονη αντιοξειδωτική δράση και περιέχουν υψηλές ποσότητες ω3-λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους μειώνει την...
  Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 13061 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        
        





Νέο σχόλιο