Tο χταπόδι είναι πηγή ζωϊκής πρωτεΐνης, βιταμινών του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρών οξέων και πολλών μετάλλων και ιχνοστοιχείων.
Έχει τη λιγότερη χοληστερίνη από όλα τα θαλασσινά.
  Χταπόδι κρασάτο
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χταπόδι
 - 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
 - 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
 - 1 ποτήρι λευκό κρασί
 - 1 σφηνοπότηρο ξύδι
 - 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
 - 1 φύλλο δάφνης
 - αλάτι
 - πιπέρι
 
cooklathina
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
  'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το χταπόδι σε κοχλάζον νερό, να βράσειΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. για μισή ώρα περίπου και το κόβουμε σε μπουκιές.
 - Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
 - Προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.
 - Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι, περίπου 30 με 40 λεπτά.
 - Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύδι.
 - Σερβίρουμε.
 
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
    Εμφανίσεις συνταγής: 6615 
Εμφανίσεις σήμερα: 0  
  
  
        
        



Νέο σχόλιο