Χοιρινή τηγανιά με πράσο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1½ κιλό τηγανιά χοιρινή
  • 1-2 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και κάθετα και τα πλένουμε πολύ καλά. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. το κρέας.
  2. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό βραστό και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C., χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και το αλάτι. Σερβίρουμε με πιλάφι σπυρωτό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αυτό το ήξερες

Το πράσο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες από τον Ιπποκράτη. Θεωρείται διουρητικό και χρησιμοποιείται κατά της κυτταρίτιδας, κατά του πρηξίματος των χεριών και των ποδιών. Είναι...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 8635 Εμφανίσεις σήμερα: 2