Χοχλιοί μπουμπουριστοί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοχλιοίΈτσι ονομάζονται στην Κρήτη τα σαλιγκάρια. Στο νησί είναι από τους αγαπημένους μεζέδες. προβρασμένοι
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • ½ ποτηράκι του κρασιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  • δενδρολίβανο
  • αλάτι
  • πιπέρι
fereikos
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε τηγάνι το λάδι μας να κάψει και παράλληλα αλατίζουμε και αλευρώνουμε τους χοχλιούς.
  2. Βάζουμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με το στόμιο προς τα κάτω και τους τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, όπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και τηγανίζονται σε λίγο καυτό λάδι, ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τους ανακατεύουμε μια φορά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δυο λεπτά ακόμη και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί.
  4. Αφήνουμε τους χοχλιούς να πάρουν μια βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Αν θελήσετε να μαζέψετε σαλιγκάρια μόνοι σας, πρέπει να γνωρίζετε τουλάχιστον ότι καλά είναι αυτά που είναι ασπριδερά στο κέλυφος τους και όχι με πρασινωπό χρώμα. Μπορούμε σίγουρα να τα βρούμε στην...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 12420 Εμφανίσεις σήμερα: 3