Συκωτάκια κότας με μανιτάρια

short url (for easy share)

No votes yet

Υλικά συνταγής

  • 500γρ. συκωτάκια κότας
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • 400γρ. μανιτάρια αγάρικα (κομμένα στη μέση)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά τα συκωτάκια. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τα μανιτάρια.
  2. ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα συκωτάκια και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια. ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και αφήνουμε λίγο στη φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το σκόρδο.
  3. Μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν  χρώμα. ελαφρά τα κρεμμυδάκια και ψηθούν τα συκωτάκια προσθέτουμε το λεμόνι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε ζεστά.

Αυτό το ήξερες

Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Τα συκωτάκια περιέχουν λιγότερες θερμίδες, αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά χοληστερίνης από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κοτόπουλου. Επίσης, είναι πλούσια σε σίδηρο.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 2921 Εμφανίσεις σήμερα: 4