Αυγά τηγανητά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3-4 αυγά
  • 50ml.ελαιόλαδο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα αυγά.
  2. Μαγειρεύουμε τα αυγά μέχρι να πάρει το ασπράδι λευκό χρώμα, τότε παίρνουμε με κουτάλι λάδι και καλύπτουμε τον κρόκο.
  3. Συνεχίζουμε το τηγάνισμαΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ , είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. για 2 λεπτά. Έτσι τα αυγά θα έχουν σφιχτό κρόκο. Βγάζουμε σε πιάτο και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι.
  4. Αν θέλουμε τα αυγά με καθαρό και μελάτο κρόκο τα κάνουμε με διαφορετικό τρόπο «αυγά μάτια».

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8640 Εμφανίσεις σήμερα: 1