Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος και λίγο από το ζωμό τους. Είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Μακεδονίας και της Θράκης και συνοδεύει τέλεια ένα ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο. Τρώγεται...
Καβουρμάς με αυγά και πιπεριές
Υλικά συνταγής
- 200γρ. καβουρμάς
- 3 αυγά
- ½ ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα..
- Προσθέτουμε τον καβουρμά και ανακατεύουμε διαρκώς, ώστε να βγάλει το λίπος του και να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με πιπέρι. Αφήνουμε 3 λεπτά να σοταριστούν μαζί τα υλικά.
- Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και προσθέτουμε μέσα το κασέρι. Προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Μόλις τα αυγά πάρουν χρυσαφί χρώμα αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Γενικά
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 22268
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο