Αγκινάρες γεμιστές με αρακά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • 1 φλιτζ. αρακάς
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
cookefi
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκιες αγκινάρες , τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι ,τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο) . Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι , για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα , σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν . Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά )και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τον αρακά. Όταν είναι έτοιμος κάνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. με τον αρακά , την κρέμα γάλακτος , το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. , τον άνηθο και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τη φάρσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι .
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά , μέχρι να γκραντιναριστούν (γκραντένΌταν μαγειρεύουμε ή τελειώνουμε ένα φαγητό στο φούρνο, ώστε να έχει στην επιφάνεια του μια κρούστα χρυσαφί. Συνήθως, χρησιμοποιούμε φρυγανιά ή τυριά τριμμένα.) οι αγκινάρες.
  6. Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι . Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4016 Εμφανίσεις σήμερα: 0