Πατάτες με τυριά και κρέμα γάλακτος

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 3.4 (5 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 6 πατάτες
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τριμμένη γκούντα
  • 2 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα

Διαδικασία συνταγής

  1. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να λιώνουν (όπως στην πατατοσαλάτα). Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες και στρώνουμε τις μισές σε βουτυρωμένο ταψί. Προσθέτουμε τη μισή γκούντα αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και μισό φλιτζ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες και συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα τυριά εκτός από το ένα φλιτζάνι κεφαλοτύρι. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Από πάνω πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με το κεφαλοτύρι και με μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε στο φούρνο στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
  2. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόβεται καλά και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 15257 Εμφανίσεις σήμερα: 2