Αγκινάρες γεμιστές με τυριά

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 10 ή 12 αγκινάρες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικός
  • ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ⅓ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ⅓ φλιτζ. μπλε τυρί
  • ⅓ φλιτζ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή.
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cookon
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.
  2. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουνΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C.. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν.
  3. Παράλληλα, κάνουμε μια φάρσαΌρος που χρησιμοποιείται για την γέμιση ή για τροφές που περιέχουν γέμιση. την κρέμα γάλακτος, το μισό κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., τα υπόλοιπα τυριά, τον βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. και το λιωμένο βούτυρο.
  4. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τη φάρσα, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να γκραντιναριστούν (γκραντένΌταν μαγειρεύουμε  ή τελειώνουμε ένα φαγητό στο φούρνο, ώστε να έχει στην επιφάνεια του μια κρούστα χρυσαφί. Συνήθως, χρησιμοποιούμε φρυγανιά ή τυριά τριμμένα.) οι αγκινάρες.
  6. Σερβίρουμε σαν πρώτο πιάτο ή σαν συνοδευτικό.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 8830 Εμφανίσεις σήμερα: 0