Αγκινάρες Φλωρεντίν

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 12 αγκινάρες
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 12 κ.σ. σάλτσα μορνέι ή ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • ⅓ φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • αλάτι
  • πιπέρι
cookon
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 4 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκο σπανάκι, το καθαρίζουμε καλά, το πλένουμε και το μπλανσάρουμεΣε κοχλάζων νερό βυθίζω το υλικό που χρειάζεται μπλανσάρισμα για 1 λεπτό (ή περισσότερο ανάλογα με το τι μπλανσάρω). Ειδικά για τα λαχανικά, αμέσως μετά το βραστό νερό τα βάζουμε σε παγωμένο ή τρεχούμενο νερό ώστε να διατηρήσουν τη ζωηράδα τους..
  2. Αν χρησιμοποιούμε φρέσκες αγκινάρες, τις καθαρίζουμε αφαιρώντας το κοτσάνι, τα φύλλα και το χνούδι (το χνούδι μπορούμε να το αφαιρέσουμε και μετά το βράσιμο). Έπειτα τις περνάμε από χυμό λεμονιού και τις βυθίζουμε σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι και λίγο αλεύρι, για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε κατσαρόλα, σε νερό με λεμόνι και λίγο αλάτι βάζουμε τις αγκινάρες να βράσουν. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η καρδιά (περίπου 20 λεπτά) και αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Έπειτα τις βάζουμε σε ταψάκι.
  4. Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο βούτυρο το σπανάκι και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  5. Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το σπανάκι και καλύπτουμε από πάνω με σάλτσα μορνέι (σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε στο σπανάκι κι ανακατεύουμε πριν γεμίσουμε τις αγκινάρες).
  6. Προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. από πάνω και γκραντινάρουμεΌταν μαγειρεύουμε  ή τελειώνουμε ένα φαγητό στο φούρνο, ώστε να έχει στην επιφάνεια του μια κρούστα χρυσαφί. Συνήθως, χρησιμοποιούμε φρυγανιά ή τυριά τριμμένα. σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, για περίπου 30 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε σαν συνοδευτικό σε κρέατα αλλά και σαν πρώτο πιάτο.

Αυτό το ήξερες

Η αγκινάρα περιέχει βιταμίνες Α, C και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι πλούσια σε φώσφορο, ασβέστειο και φυτικές ίνες. Θεωρείται πως κάνει καλό στην υγεία και συγκεκριμένα πως ωφελεί τα νεφρά...

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες κατά την προετοιμασία του φαγητού τις βυθίζουμε σε νερό με χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι. Τις αφήνουμε εκεί μέχρι να αρχίσουμε το μαγείρεμα.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 4090 Εμφανίσεις σήμερα: 1