Κάνελ μπούλαρ (kanelbullar)

please share me:)

Βαθμολογία

Μέσος όρος: 4.7 (3 ψήφοι)

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό και 1 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο (περίπου)
  • 500γρ. μαργαρίνη
  • 600ml γάλα
  • 50γρ. μαγιά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 κ.γ. κακουλέ
  • λίγο αλάτι
  • κανέλα
  • κρυσταλλική ζάχαρη ή ακατέργαστη ζάχαρη

Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 400γρ. μαργαρίνη και μόλις λιώσει ελαφρά προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με σύρμα και αφού ζεσταθούν και ομογενοποιηθούν (όχι να βράσουν) τα βγάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε το αυγό σε μπασίνα και προσθέτουμε λίγο λίγο απο το γάλα για να φέρουμε το αυγό στη θερμοκρασία του γάλακτος χωρίς να κόψει, χτυπώντας διαρκώς με σύρμα.
  2. Όσο ακόμη είναι ζεστό το μείγμα γάλακτος λιώνουμε τη μαγιά (δεν πρέπει να είναι καυτό το μείγμα). Προσθέτουμε το κακουλέ σε σκόνη, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ζεστό μέρος (όπως όταν κάνουμε τσουρέκια) ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο.
  3. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο (όταν το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει θερμοκρασία δωματίου). Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 με 10 μπαλίτσες. Ανοίγουμε με πλάστη κάθε μπάλα στο μέγεθος ενός τηγανιού και απλώνουμε βούτυρο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε κάθε ανοιχτό ζυμάρι σε 8 με 10 κορδελίτσες. Στρίβουμε κάθε κορδέλα και δένουμε σαν φιογκάκι. Βάζουμε σε λαδόκολλα πασπαλίζουμε απο πάνω επιπλέον κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15 με 20 λεπτά.
  4. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με επιπλέον χρωματιστή ζάχαρη. Μπορούμε να διατηρήσουμε αυτά τα πεντανόστιμα μικρά τσουρεκάκια στην κατάψυξη και να βγάζουμε λίγα-λίγα. Θέλουν περίπου μιάμιση ώρα για να ξεπαγώσουν και αποτελούν ιδανικό κέρασμα αλλά και σνακ.

Αυτό το ήξερες;

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cookmik
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Σκεύος: ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 70 τεμάχια

Σχόλια

Δες επίσης...

Κρουασάν με τυρί

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη κρουασάν 1 ποτήρι γάλα χλιαρό 1½ φλιτζ. (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο 1 αυγό ολόκληρο και 1...

Τυρόψωμο με κατσικίσιο τυρί και κόκκινη πιπεριά

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ψωμί, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά ξερή 2 κ.γ. ζάχαρη 1 κ.γ. αλάτι 1 ποτήρι νερό...

Μακεδονίτικα πιτάκια

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Πίτες, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής για τη ζύμη 2 φακελάκια ξερή μαγιά 3 φλιτζ. ελληνικού καφέ σπορέλαιο 1½ κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. αλάτι...

Νηστίσιμο κέικ με σταφίδες

Κατηγορία: Νηστίσιμες, Πίτες και Ζύμες, Ψωμί, Γλυκά, Κέικ, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 2 ποτήρια λάδι 3 ποτήρια χυμός πορτοκάλι 3 ποτήρια ζάχαρη 3 κ.γ. σόδα φαγητού 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη...

Ελαιόψωμο

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ψωμί, Γλυκά, Κέικ, Ορεκτικά, Σάντουιτς - σνακ, Σνακ
Βαθμός δυσκολίας: εύκολες
Χρόνος ετοιμασίας: λιγότερο από 60 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 4 αυγά ½ κ.γ. σόδα φαγητού ¼ κ.γ. πάπρικα γλυκιά ¼ κ.γ. πιπέρι ¼ κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος ¼...

Εύκολα τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

Κατηγορία: Πίτες και Ζύμες, Ζύμες, Ψωμί, Γλυκά, Κέικ
Βαθμός δυσκολίας: μέτριας δυσκολίας
Χρόνος ετοιμασίας: περισσότερο από 90 λεπτά
Χρειάζεστε: Υλικά συνταγής 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 220γρ. νωπή μαγιά 2½ κουτιά (χρησιμοποιούμε το κουτί του ζαχαρούχου για μεζούρα) ζάχαρη...