Τυρόψωμο με λιαστή ντομάτα, ελιά και ελαιόλαδο

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

 

  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 2 φλιτζ. φέτα σπασμένη με το χέρι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 κ.σ. μυρωδικά αποξηραμένα (βότανα προβηγκίας ή βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος.)
  • ½ κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κ.σ. μαύρο κύμινο και σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

 

  1. Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε.
  2. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. τα βότανα με σόδα φαγητού. Ανακατεύουμε τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες με λίγο αλεύρι. Προσθέτουμε τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τα βότανα και το πιπέρι στη ζύμη και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ελαφρά και αλευρώνουμε ένα μικρό ταψάκι. Βάζουμε μέσα τη ζύμη και πασπαλίζουμε με μαύρο κύμινο και σουσάμι.
  3. Ψήνουμε στους 180 °C, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί και να φουσκώσει. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και έπειτα ξεφορμάρουμε.

Αυτό το ήξερες

Ο όρος αρχικά αναφερόταν σε όλα τα βότανα που φύονται στην περιοχή της Προβηγκίας  Το μείγμα αρχικά δημιουργήθηκε από εμπόρους της περιοχής και συγκεκριμένα πρώτη κυκλοφόρησε το μείγμα η...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

Εμφανίσεις συνταγής: 1060 Εμφανίσεις σήμερα: 1