Κρουασάν με τυρί

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (4 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη κρουασάν

  • 1 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 1½ φλιτζ. (του ελληνικού καφέ) ελαιόλαδο
  • 1 αυγό ολόκληρο και 1 ασπράδι (τον κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • ½ κιλό αλεύρι (και λίγο παραπάνω)
  • ¾ μαργαρίνη στο ταψί

για τη γέμιση

  • 400γρ. φέτα
  • 1 αυγό
  • 1 πιπεριά σε ψιλοκομμένα ζαράκια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • πιπέρι
cooklathina
Ποσότητα: 48-56 τεμάχια

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μαζί με τη μαγιά τα βάζουμε σε λεκάνη. Ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα μέσα στο αλεύρι με τη μαγιά. Ενώ ζυμώνουμε, προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και στο τέλος το γάλα χλιαρό (ελέγχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη).
  2. Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τη ζύμη μας να φουσκώσει και ετοιμάζουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση λιώνουμε με πηρούνι τη φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Πλάθουμε σε 6 ή 7 μπάλες τη ζύμη και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.ς στο ταψί σε μικρά κομματάκια. Ανοίγουμε κάθε μπάλα και την κόβουμε σε 8 τρίγωνα. Βάζουμε λίγη απο τη γέμιση τυλίγουμε και αλείφουμε με αυγό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μπάλες. Θα γεμίσουμε 2 ταψιά. Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..

Αυτό το ήξερες

Η πρώτη αναφορά όσον αφορά το τυρί και την φέτα είναι γνωστή από την Οδύσσεια του Ομήρου. Συγκεκριμένα η ιστορία του κύκλωπα Πολύφημου μας περιγράφει ότι ήταν ο πρώτος που κατασκεύαζε φέτα και...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 6775 Εμφανίσεις σήμερα: 1